Kun kahvi palaa pohjaan

 

Kahvilla



Painomusteiset

Työmiehen päiväkirja
Nyt säästetään
Kahvitauolla
Onnistuiko vappu?
Siitä puhe mistä ei puute
Ensimmäinen päivä
Hyvää joulua, viimeisen kerran
Startegiset kehittämisalueet
Arki palaa pohjaan
Toivakan Energian säästökampanja

Pölyttyneet

toukokuuta 2003
kesäkuuta 2003
heinäkuuta 2003
elokuuta 2003
syyskuuta 2003
lokakuuta 2003
marraskuuta 2003
joulukuuta 2003
tammikuuta 2004
helmikuuta 2004
maaliskuuta 2004
huhtikuuta 2004
toukokuuta 2004
syyskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
elokuuta 2006
lokakuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
toukokuuta 2007
kesäkuuta 2007
syyskuuta 2007
toukokuuta 2008

Krediitit

Powered by: Blogger





keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Veto

Olipa kerran työtön levyseppä-hitsaaja Uolevi Mutikainen, joka halusi olla kuuluisa edes yhden päivän elämässään. Hän mietti kuumeisesti, mitä sellaista hän voisi tehdä, mikä avaisi hänelle tien tähtiin vaikkapa vain yhdeksi ohikiitäväksi hetkeksi.

Koska Mutikaisella ei ollut töitä, eikä pienessä maaseutupitäjässä ollut levyseppä-hitsaajalle työpaikkaa näköpiirissä ihan kohta tulevaisuudessakaan, hän ymmärsi, että työn sankarina hän ei voisi maailmanmaineeseen nousta.

Levyseppä-hitsaajan vapaa-ajanharrastuksissa ei liioin ollut eväitä kovin kummoiseen kuuluisuuteen. Ellei nyt sitten kantabaari sattuisi syttymään tuleen ja levyseppä-hitsaaja onnistuisi palon komealla kusikaarella taltuttamaan.

Kyseinen kantabaari kuitenkin esitti merkittävää osaa työttömän levyseppä-hitsaaja Uolevi Mutikaisen taipaleessa kohti mainetta ja kunniaa. Siellä nimittäin pulppusi kuningasajatuksen alkulähde, vaikkei itse idea varsinaisesti juottolaan millään tavalla liittynytkään. Siis ei ainakaan aivan suoranaisesti. Vääntämällä ja kääntämällähän joku vääräleuka voisi jälkeenpäin väittää sen hyvinkin siihen liittyneen.

- Mutikainen hei, myö lyötiinnii jätkien kans vettoo. Tahotsie kuulla mistä myö lyötiin?

- Häh?

- Nii jotta tahotsie kuulla mistä myö jätkien kans lyötiin vettoo?

- Mie mistään raviloista mittään tiijjä.

- Paskat myö mistään raviloista vettoo lyöty! Myö lyötiin vettoo ettet sie uskalla hakkee tuohon nuapurkaapuntiin hallintojohtajaks. Lehessä luk jotta hyö hakkoot uutta johtajoo. Vuan et sie uskalla. Myö vitonen mieheen lyötiin vettoo.

- Ai mitennii en uskalla? Eihän se ollunna minnuu kummemp kulukija se eellinenkään johtaja. Näinkihän mie sen kerran. Tässä samassa puarissa mie oun hänen kans istunna ja vetännä pissee. Hää viel lens pihallekkii minnuu ennen. Mie sentäs sain jiähä pilikkuun asti. - Paljonkos mie suan jos haen?

- Määräkoeran suat. Eikö näin ole, jätkät? Toenperrään.

Ja niin laittoi työtön levyseppä-hitsaaja Uolevi Mutikainen hakupaperit vetämään hallintojohtajan virkaan. Aikanaan hän ehkä sai kavereiden lupaaman sikspäkin, mutta Mutikaiselle itselleen kaljapakkiakin suurempi täyttymys oli sittenkin se yhden päivän kuuluisuus, jonka loisteessa hän sai paistatella heti, kun hallintojohtajan viran hakuajan umpeutumista seuraavan aamun sanomalehti oli kylälle jaettu.

--
sanelusta muistiinkirjoitti




torstaina, helmikuuta 02, 2006

Se kelluu sittenkin

Tietohallintapäällikkö Raimo Kapulainen oli kovin kärsimätön. Lounaalla syöttölässä nautittu Napolin nakkikastike perunasoseella (7.60 euroa) halusi päästä vapauteen mitä pikimmiten. Kerroksen ainoa miestenvessa oli kuitenkin ollut varattu jo kolme varttia putkeen. Kapulainen alkoi jo epäillä, että joku onneton oli nukahtanut vessaan. Ei olisi ensimmäinen kerta, Raimo oli itsekin joskus nuoruudessa kesäpoikana ottanut juhlitun yön jälkeen muutaman tunnin tirsat firman vessassa. Oi niitä aikoja.

Lopulta Kapulainen huomasi sivusilmällä implementoinnin nuutuneen Riikosen Jarmon astuvan ulos mukavuuslaitoksesta. Raimo nappasi lehden pöydältään ja kiirehti käymälän suuntaan. Vessa oli tietenkin sijoitettu kahvihuoneen ja eteisen väliin. Paikkaan, jossa oli vilkkain liikenne. Jokainen ähkäisy, molskahdus ja pärähdys kantautui kaikuen ulos eriöstä. Tarkkakorvainen kahvipöydän ääressä istuskeleva saattoi jopa kuuntelemalla päätellä ähkijän vessapaperin kulutuksen. Ujommalle ummetus iskee vähemmästäkin.

Vessassa vastaan tuli hengityksen salpaava krapulapaskan lemu. Ilma oli värjäytynyt kitkeräksi, happimolekyylit olivat tuskasta kiljuen heittäneet henkensä. Riikonen oli selvästi imenyt istumataukonsa aikana muutaman röökinkin.

Kapulaisen ei tarvinnut paljoakaan pinnistellä, hän oli tuskin saanut avattua lehtensä, kun suoli pamautti emalin täyteen. Räjähdys ja molskahdus kuuluivat luultavasti alakertaan asti. Nautinnollinen virne levisi Raimon kasvoille. Kapulainen nosti housunsa ylös ja kääntyi vetämään tuotoksensa alas. Floossh! Yksinäinen pökäle jäi sitkeästi kellumaan pönttöön. Harmillista, kovin harmillista. Pöntön vesisäiliö täyttyi tuskastuttavan hitaasti. Uusi yritys. Flooossh! Se kelluu edelleen. Seuraavaksi Kapulainen otti wc-harjan avuksi ja työnsi jätöstään sillä valmiiksi alaspäin. Floosshh! No nyt! Helpottuneena Raimo kömpi ulos mukavuuslaitoksesta.

Vessan pimeydessä yksinäinen pökäle ponnahti takaisin veden pinnalle.