Kun kahvi palaa pohjaan

 

Kahvilla



Painomusteiset

Työmiehen päiväkirja
Nyt säästetään
Kahvitauolla
Onnistuiko vappu?
Siitä puhe mistä ei puute
Ensimmäinen päivä
Hyvää joulua, viimeisen kerran
Startegiset kehittämisalueet
Arki palaa pohjaan
Toivakan Energian säästökampanja

Pölyttyneet

toukokuuta 2003
kesäkuuta 2003
heinäkuuta 2003
elokuuta 2003
syyskuuta 2003
lokakuuta 2003
marraskuuta 2003
joulukuuta 2003
tammikuuta 2004
helmikuuta 2004
maaliskuuta 2004
huhtikuuta 2004
toukokuuta 2004
syyskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
elokuuta 2006
lokakuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
toukokuuta 2007
kesäkuuta 2007
syyskuuta 2007
toukokuuta 2008

Krediitit

Powered by: Blogger





torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Toivakan Energian säästökampanja

Kun Toivakan Energia oli vielä vanhoissa ilmastoimattomissa tiloissaan Ahertajanpolulla, valittelivat konttorin naiset jatkuvasti kuumuutta Perkolalle, konttoripäällikölle. Perkola ei kovin mittaviin investointeihin innostunut koskaan ja tämä nyt oli turhimmasta päästä. Jotenkin hän ajatteli, että olisi vähän surkuhupaisaakin, että energiayhtiön konttorissa tuhlattaisiin energiaa moiseen hömpötykseen. Päällikön mitta täyttyi lopulta, kun Sirpa ja Marjakin tulivat asiasta hänelle valittamaan ja ne naiset ei turhasta valita, tiesi Perkola. Tosin, ihan aiheestahan naiset kyseenalaistivat työtehonsa olemattomassa ilmanvaihdossa mutta henkilökuntaa oli paljon ja kaikkia tulisi kohdella samanarvoisesti, ajatteli päällikkö.

Siltä istumalta Perkola kuitenkin päätti ajaa paikalliseen kodintarviketavarataloon ja toi kummallekin naiselle isoimman mahdollisen tuulettimen ja laittoi ne naisten pöydän taakse puhaltamaan niin, että paperit lentelivät.

Perkola meni tietokoneensa ääreen ja naputteli sähköpostiviestin koko henkilökunnalle:

Nythän on niin, että työteho laskee kovassa kuumuudessa työskenneltäessä ja siksi yhtiö on päättänyt investoida yhtiön tärkeimpien henkilöiden työviihtyisyyden lisäämiseksi: Sirpalle ja Marjalle on hankittu erityiset henkilökohtaiset viilentimet, jotta heidän tärkeä työpanoksensa olisi turvattu. Me muut koettakaamme pärjätä miten taidamme ja turhat ihmiset saavannevat käristyäkin kuin palvattavat porsaat. Piste.

Kukaan ei valittanut päätöksestä. Etenkin, kun helle loppui seuraavana päivänä ja Toivakan Energian kulutuspiikki katkesi.




torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Eksymisen alkeet

Edessä on juhannus, juhlista julmin. Jälleen on aika pakata nalkuttava vaimo ja rääkyvät kakarat autoon. Teltta, makuupussit, pari koria olutta, kolme pulloa kirkasta, makkaraa ja muuta purtavaa. Vaatteita viikon varaston verran. Hyttysöljyä ja aurinkorasvaa. Koska omaa mökkiä ei ole, keskikesän rapsakan sateiset yöt tullaan perinteiseen tapaan viettämään vaimon siskon miehen komealla perintöhuvilalla huitsin nevadassa.

Vaikka sama matka on ajeltu lukemattomia kertoja, viidensadan kilometrin reitillä eksytään joka reissulla. Perämetsien soratiet näyttävät kaikki samanlaisilta, matkalla täytyy kääntyä lukemattomia kertoja yhä pienemmälle kinttupolulle. Vaimo yrittää tulkita karttaa parhaansa mukaan, mies yrittää tulkita vaimon tulkintoja parhaansa mukaan. Lopulta ollaan niin eksyksissä, että kumpikaan ei edes tiedä millä karttalehdellä ollaan. Tunnin kiivaan sananvaihdon jälkeen nöyrrytään, ja soitetaan vaimon siskon miehelle, joka käy hakemassa perheen mökilleen väärän järven rannasta.

Tänä kesänä miehen ei tarvitse upottaa vaimoa kaivoon huonon kartanluvun ja mäkätyksen takia. Valveutuneena insinöörinä mies on ostanut lomareissuja varten autoonsa kannettavan gps-navigaattorin. Ei muuta kuin aparaatti imukupilla kiinni tuulilasiin, määränpään naputtelu paikantimeen, ja sitten baanalle. Pehmeän seksikäs naisääni neuvoo tohelommankin rattimiehen kärsivällisesti perille. Ei nalkutusta, ei korkeata verenpainetta. Navigaattoriin kuluneet sataset voi perustella jo sillä, että vehje varoittaa myös valvontakameroista. Laitteen hinta on siten säästetty saamatta jääneillä rikesakoilla.

Perillä mökillä tenavat voivat käyttää laitetta mp3-soittimena, aamulla navigaattoriin voi tallentaa yöllä digikameralla otetut örvellyskuvat. Räpsäisyä sammuneesta sukulaisesta on mukavampi naureskella katsoen sitä navigaattorin isolta näytöltä.

Kilpavarustelu alkaa, seuraavana kesänä vaimon siskon mies on hankkinut hienomman ja kalliimman navigaattorin.