Kun kahvi palaa pohjaan

 

Kahvilla



Painomusteiset

Työmiehen päiväkirja
Nyt säästetään
Kahvitauolla
Onnistuiko vappu?
Siitä puhe mistä ei puute
Ensimmäinen päivä
Hyvää joulua, viimeisen kerran
Startegiset kehittämisalueet
Arki palaa pohjaan
Toivakan Energian säästökampanja

Pölyttyneet

toukokuuta 2003
kesäkuuta 2003
heinäkuuta 2003
elokuuta 2003
syyskuuta 2003
lokakuuta 2003
marraskuuta 2003
joulukuuta 2003
tammikuuta 2004
helmikuuta 2004
maaliskuuta 2004
huhtikuuta 2004
toukokuuta 2004
syyskuuta 2004
joulukuuta 2004
tammikuuta 2005
helmikuuta 2005
toukokuuta 2005
kesäkuuta 2005
heinäkuuta 2005
elokuuta 2005
syyskuuta 2005
lokakuuta 2005
joulukuuta 2005
tammikuuta 2006
helmikuuta 2006
maaliskuuta 2006
huhtikuuta 2006
toukokuuta 2006
kesäkuuta 2006
elokuuta 2006
lokakuuta 2006
joulukuuta 2006
tammikuuta 2007
helmikuuta 2007
toukokuuta 2007
kesäkuuta 2007
syyskuuta 2007
toukokuuta 2008

Krediitit

Powered by: Blogger





keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Nyt säästetään

Korporaatio X:n osasto K:n täyttäessä 40 vuotta vuonna 2002 sai osasto K:n osastonjohtaja kuulla Korporaatio X:n johdon taholta, että osasto K:n tilat tarvitaan muuhun tarkoitukseen. Siitä syystä Korporaatio X:n johto oli sopinut Korporaatio Y:n johdon kanssa, että molempien korporaatioiden osastot K yhdistetään ja ne muuttavat myöhemmin valmistuvaan rakennus E:hen.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa.

Korporaatioiden johdot perustivat työryhmän miettimään osastojen yhdistämistä ja muuttoa rakennus E:hen. Työryhmään kutsuttiin monta johtajaa molemmista korporaatioista sekä naapurikorporaatioiden K-osastojen johtajat mutta ei X:n ja Y:n K-osastojen johtajia. Työryhmä päätyi vuoden työskentelyn jälkeen lopputulemaan, joka oli jo toki ilmoitettu osasto K:n syntymäpäivillä. Paitsi että hallinnollisesti ei voinutkaan toimia siten kuin oli sovittu. Vanhat tilat oli jo kuitenkin varattu, joten X:n ja Y:n osastot K muutettiin vuonna 2004 joka tapauksessa rakennus E:hen, joka tonttipiirrosten mukaan oli keskeisellä paikalla ja kaikki siis hyötyvät.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa. Tai ...

Tiet rakennus E:hen sittemmin suljettiin muiden rakennustöiden vuoksi heti muuton jälkeen ja oastoille K ja K ei päässyt kuin kiertämällä naapurin tontin kautta. Jos löysi polun pään. Koska kukaan ei löytänyt, lakkasivat asiakkaat käymästä osastoissa K ja K, joten K ja K päätti siirtää kaiken verkkoon kaikkien tavoitettavaksi.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa. Tai no ...

Vuoden 2006 keväällä Korporaatio X:n johto käveli X:n osasto K:n johtajan vierastuoliin ja hetken mukavia puheltuaan ilmoitti, että he ovat päättäneet lopettaa kyseisen osasto K:n ja ostaa tarvitsemansa palvelut naapurista Korporaatio Y:n osasto K:lta, koska Korporaatio X tarvitsi K:n tilat toiminnolle N. Päätettiin perustaa työryhmä miettimään ratkaisua, joka oli jo tehty.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa. Tai siis ...

Yllättäen työryhmä päätyi ratkaisuun, joka oli heille ilmoitettu päädyttäväksi. Työryhmä ehdotti, että Korporaatio X:n osasto K lakkautetaan ja palvelut ostetaan Y:n osasto K:lta. Näin tehtiinkin vuoden 2007 alusta alkaen. Palvelut ostetiin samaan hintaan kuin ne oli tuotettu omassa korporaatiossa plus vuokrat eli palvelut ostettiin kalliimmalla ja saatiin vähemmän.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa. Tai ainakin ...

Kaikki hyvin. Aina vuoden 2007 tammikuuhun, jolloin ilmoitettiin, että Korpotaatio Y:n osaston K, joka piti sisällään siis Korporaatio X:n entisen osasto K:n, olisi muutettava rakennus V:hen vuonna 2009. Rakennus V tulisi sijaitsemaan samalla paikalla, josta Korpotraatio Y:n osasto K:n oli alunperin muutettava, koska se oli ollut liian kaukana.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa. Tai no väliäkö ...

Samaan aikaan Korporaatio X:n johto oli muuttunut ja uudet johtajat L ja G olivat keksineet uuden innovatiivisen ajatuksen: perustetaan Korporaatio X:lle osasto K rakennus R:ään, koska Korporaatio X:ssä ei näemmä ole osasto K:ta. Uusi johto ilmoitti Korporaatio Y:n osasto K:n johtajalle, että koska Y:n osasto K oli niin kaukana, niin he voisivat perustaa uuden osasto K:n rakennukseen R, joka oli suunnilleen samalla paikalla kuin viisi vuotta aiemmin lakkautettu Korporaatio X:n osasto K, joka piti siirtää, koska tilat tarvittiin muualle.

Sitäpaitsi. Säästettäisiinhän täten rahaa. Tai siis ehkä ei mutta ...

Johtaja G:n kerrottua innovaationsa julki Korporaatio Y:n osasto K:n johtajalle, jonka kerrottua asia Korporaatio X:n entisen osasto K:n entiselle osastonjohtajalle laskeutui entisen osastonjohtajan päälle musta pilvi ja viimeisinä sanoinaan ennen oven painumista perässään kiinni kuultiin hänen puhuvan jotain synkistä metsälammista, %&?£@työryhmistä, upottavista suonsilmäkkeistä, %¤@"?€projekti$£)&¤!päälliköistä, koiran ulosteiden hiertämisestä ja &?£inno$€vaatioiden työntämisestä jonnekin, jota kuulijat eivät häveliäisyyssyistä olleet kuulevinaan.

Sitäpaitsi. Who is counting anyway.