Kun kahvi palaa pohjaan

 

keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Siitä puhe mistä ei puute

Perinteisesti it-alalla työskentelevä henkilö mielletään pulskahkoksi taukoamatta pitsaa ja kokista nauttivaksi nuoreksi jannuksi. Säikky nörtti harrastaa liikuntaa lähinnä hiirikädellään. Sosiaaliset kanssakäymiset hoidetaan irkkaamalla, naisen auringonvalolle allerginen nuorukainen näkee luonnossa vain silloin kun palkanlaskija käy tiputtamassa tilinauhan pöydälle. Hyvässä lykyssä myös marketin kassatyttö voi hymyillä sen verran, että kotimatkalla nähdään päiväunia. Pariutuminen on nörtille täysin mahdoton projekti.

Ainakin minun työpaikassani myytit joutavat romukoppaan. Keski-ikä on noussut kohisten, vanhimmat jäärät iloitsevat jo jälkikasvun muuttamisesta pois kotoa. Firmalla on oma urheilujoukkue, aamukahvilla tuoreet lätkätulokset ovat todennäköisin aihe keskusteluille. Seuraavaksi suosituimpana aiheena tulevat lapset. Nuoret isät selostavat intoa puhkuen tenaviensa viimeisimmät toilailut ja leuhkivat Joonan tai Johannan menestyksillä. Konjakkeja ja viskejä juodaan varpajaisten kunniaksi aamuisin harva se päivä.

Ala on vielä miesvoittoinen, mutta kauniimpi sukupuoli valtaa lujaa vauhtia tilaa itselleen. It-firmoihin tulevat naiset ovat siinä iässä, että äitiys on erittäin todennäköinen tapahtuma jokaisella. Viime viikolla jo unohdin kenen lapsen potkuhousuihin annoin keräyksessä valuuttaa. Oliko se tyttö vai poika? Se olisi hyvä muistaa silloin, kun väsynyt mutta onnellinen äiti ilmaantuu iltapäivällä toimistolle näyttämään suloista käärylettään.

Kahvitauolla kurkkaan lastenvaunuihin. Sininen potkupuku, siis poika kyseessä. Vauva on mielestäni kumman näköinen. Mietin hetken, kehunko poikaa isänsä näköiseksi, vaikka en edes muista miltä natiaisen isä näyttää. Pienen pähkäilyn jälkeen päätän kertoa totuuden ja sanon vauvan olevan kumman näköinen. Tuore äiti naurahtaa kohteliaasti ja pari nuorta isää kertoo tohkeissaan, miten halvalla lastenvaunut saa tilattua netitse Saksasta.

Poistuessaan toimistolta äitiytynyt nörttinainen on onnellinen. Vauva oli itkemättä koko vierailun ajan.