Kun kahvi palaa pohjaan

 

tiistaina, marraskuuta 11, 2003

Kokonaisvaltaista antautumista

Janne herätti eilen lukijoiden keskuudessa epäilyn, että me täällä emme varsinaisesti tiedä, minkä asian eteen työskentelemme, mitkä ovat ne eettiset periaatteet, joihin strategiamme nojaa. Mikä on missiomme. Asiaa selventääkseni kerron, mitä me kukin täällä teemme.

Janne on meidän kaikkien alojen Eksperttimme, mies, joka "tietää kaikesta kaiken sen, mitä muut eivät tiedä ja samalla hämärtää kaikkien ajatukset kysymällä mitä omituisempia kysymyksiä, joilla ei tunnu olevan mitään tekemistä asian kanssa". Hän vaeltelee hämärillä kujilla yötä päivää selvittääkseen loputkin elämän mysteerit.

Benrope, tuo Tuupovaaran Steve Buscemi vaikeroi uupuneesti pimeässä huoneessaan ja käy sotaa apatiaa vastaan. Hänen erikoisalansa on yhteiskunnan mätäpaiseiden nostaminen kaapin päälle kivitettäväksi. B. on lahopäämagneetti, jonka viereen bussissa jokainen kylähullu ja juoppo istahtaa örisemään niin, että hän joutuu päivittäin pyyhkimään räkää kasvoiltaan. Ei ihme, että miestä ahdistaa.

Mealle, tuolle toimiston uusimmalle tulokkaalle, jääkin sitten suvereniteetti alueelle, jota edelliset ekspertit eivät edes parhaimmilleen heittäytyen hallitse: naiseuden syvin olemus, joka ei tosin vielä Meallekaan ole selvinnyt, mutta hän käy päivittäin uupumatonta taistelua sen selvittämiseksi.

Tällä kokoonpanolla ajattelimme pistää maailman mallilleen. Jahka ensin kokoonnumme team building -tapahtumaan, josta saatamme vääntää PowerPoint-esityksen.