Kun kahvi palaa pohjaan

 

torstaina, lokakuuta 30, 2003

Työmaaruokala, osa II

Työmaaruokaloissa vallitsee tiukat säännöt siitä, kuka saa istua missäkin pöydässä ja milloin ja kuinka kauan. Siivoojat ja haalariväki istuvat peräpöydissä tarkkailuasemissa valmiina raatina arvostelemaan johtajien, päälliköiden ja konttorin naisten ohimarssia. Valkokaulukset, jakkupuvut ja korkokengät istuvat ensimmäisissä pöydissä ja ikkunanvieruspöydissä. Villapaidat seuraavissa pöydissä ja parin tyhjän rivin päässä firman logoilla varustetut haalarit.

Megaluokan moka, jos joku uusi haalari tai jakkupuku istuu väärässä pöydässä sopimattomaan aikaan puutteellisen perehdyttämisen seurauksena. Nauti siinä lakisääteisestä ruokapuolitunnista, kun jäätävät katseet puukottavat uudet työvehkeet riekaleiksi. Yleensä ei tarvitse samaa virhettä toistaa, sillä kirjoittamattomilla säännöillä on taipumus mennä jakeluun huomattavan paljon nopeammin kuin kirjallisilla.

Haalari siirtyy arvosteluraatiin taaemmaksi, josta joukon tuoman arvovallan ja massan voimalla on hyvä huudella tytöille kutsuhuutoja. Joihin uusi jakkupuku osaa suhtautua yhtä nopeasti omaksutulla kaavalla. Rauha on palannut työmaaruokalaan.