Kun kahvi palaa pohjaan

 

torstaina, lokakuuta 09, 2003

etunimi.sukunimi@alyhoi.fi

Seuraava postaus on vierailevan tähtemme Menopaussin Mean kätösten tuotosta. Olkaa hyvät!

Tulkoon ulos kaapista heti se taho, joka keksi tämän yleisen käytännön ilmoittaa firman 3w-sivuilla, että sähköpostiosoitteemme on muotoa etunimi.sukunimi@firma.fi. Kyseinen henkilö ei varmaan tiennyt, minkä pisti alulle. Nykyisin on harva se hautomo, joka ei ilmoittaisi osoitteita noin. Eikäpä siinä mitään: hyvähän se olisi, jos niillä sivuilla sitten vaivauduttaisiin ilmoittamaan ne nimet jossain, vaan kun ei. Ei pienintäkään mainintaa siitä, kuka hoitaa ja mitä. Turha kai sinne on tuota rautalankamalliakaan silloin laittaa.

Meidän firma, jonka sivusto on sisällöltään kauniisti sanottuna ohut, otti myös mallia muilta ja ilmoitti, että noin se pitää olla, koska me olemme niin edistyksellisiä. Ja laitettu on. Ei vaan ole niitä nimiä, eikä myöskään mitään mainintaa, että suuren osan sähköpostiosoite on mallia ESUKUNIMI@firma.fi. Ja vielä suuremmalla osalla ei ole sähköpostia ollenkaan.

Koska olen pikkusieluinen ja pahasisuinen, kostan vielä jonain päivänä, ettei mielipidettäni kuunneltu tässä(kään) asiassa. Jos en löydä mistään suunnitelmaani sopivaa henkilöä, vaihdan oman nimeni: otan nimekseni vaikka Maija Älykön, pääasia, että Firmassa on jo sen niminen. Meitä on siis kaksi. Maijalle lähetetään sähköpostia ohjeiden mukaisesti osoitteella: Maija.Alykko@firma.fi ja postit menevät takuuvarmasti sille väärälle Maijalle tai ei minnekään, sillä minä olenkin ollut kaukaa juoni ja olen oikeasti Maijapirkko Älykkö, virallisesti Maija-Pirkko. Menen vartavasiten naimisiin Jarkko Ylä-Vähäkyrön kanssa ollen silloin virallisesti Maija-Pirkko Älykkö-Ylä-Vähäkyrö. Asiakas, joka sitten haluaa sähköviestittää minulle, lähestyy virallisen fiksusti osoitteella Maija-Pirkko.Alykko-Yla-Vahakyro@firma.fi. Ei onnistu; uusi lähetys osoitteeseen Maija_Pirkko.Alykko_Yla_Vahakyro ja seuraava MaijaPirkko.Alykkoylavahakyro. (Ja mummo pahus lähettää vielä lisäksi seniorikurssilta postia osoitteeseen Maija-Pirkko.Älykkö-Ylä-Vähäkyrö.) Ei tule perille mikään, ei.

Lopulta yhteyttä yrittävä taho soittaa puhelimella kuullakseen, että Maija erosi Ylä-Vähäkyröstä ja meni naimisiin herra Ökytalon kanssa. Nykyisin hänen nimensä on Maija-Pirkko Älykkö-Ylä-Vähäkyrö-Ökytalo, mutta koska talossa on kaksi Älykön Maijaa on hautomo antanut minulle selvyyden vuoksi sähköpostiosoitteen MaijaT.Alykko@firma.fi, sillä nimeni sattuu olemaan Maijapirkko Terttu, ja toinen Maija kauemmin Firmassa olleena sai sen loogisemman vaihtoehdon. Että siitäpä saavat sivustokoordinaattorit ja sisältömanagerit rautalankamallilleen katetta.

Toivon, että suuresta maailmasta tulee älyttömästi meidän firmaan postia osoitteella: etunimi.sukunimi@firma.fi ja toivon, että se tukkii koko keleentanan koneen.

Toisaalta ihan oikein sille, joka tunkee sitä maailmanlopun postiaan joka osoitteeseen ja luulee, että Ms. Etunimi Sukunimi on kiinnostunut lukemaan hänen postinsa: "Rate My Tits".