Kun kahvi palaa pohjaan

 

perjantaina, lokakuuta 03, 2003

Palaverin paikka


Jos joku asia sitten osaa vituttaa työelämässä, niin se on aivan turhat palaverit, jotka johtuvat lähinnä siitä, että toinen yrittää päteä joka asiassa mikä eteen sattuu sekä siitä, että ammattikielen keskeiset termit eivät ole edes alkeellisesti hallussa. Näiden turhien ja turhauttavien palaverien määrä omalla työpaikalla on välillä aika maksimissa. Suurin osa niistä johtuu siitä, että IT-alaan kuuluvassa yksikössä kuusi kahdeksasta työntekijästä ei ymmärrä alkeiden alkeitakaan IT-alasta. Seuraavassa eräs tällainen palaveri.


- Moi moi. Mikäs tämän palaverin aihe nyt sitten on?

- Joo. Moikka moikka. Olisi tässä nyt pieni ongelma, jota pitäisi vähän pohtia.

- No, kerropa ongelma.

- Yhdeltä sisällön tuottajalta on nyt tämä materiaali tullut PDF-muodossa.

- OK. Tähän asti kaikki on ihan kypsää kauraa. Mikäs se ongelma on.

- Pitäisi tässä nyt miettiä, että missä muodossa materiaali laitetaan verkkoon.

- Jos se materiaali nyt on kerran PDF-muodossa, niin me laitetaan se PDF-muodossa verkkoon.

- Mutta riittääkö se, että se on PDF-muodossa?

- Pakkohan sen on riittää. Ei siitä nyt mitään järkeä ole tehdä missään muussakaan muodossa materiaalia.

- Pitäisi sitten varmaan ohjeistaa opiskelijoita.

- Mitäs ohjeistamissa siinä nyt sitten on? Onhan meillä nyt noita PDF-materiaaleja vaikka kuinka ja paljon.

- Pitäähän opiskelijoille nyt ohjeistaa miten materiaalin saa näkyviin.

- Ei siinä ole mitään ohjeistamista. Sen kun klikkaa linkkiä ja siinä kaikki. Ohjeistuksessa on jo kerrottu miten sen PDF-readerin saa koneelle. Ei sitä tarvitse enää toiseen tai oikeastaan kolmanteen kertaa enää kenellekään kertoa.

- Mites sitten sen printtaamisen kanssa. Pitäähän siitä nyt ainakin ohjeistus kirjoittaa.

- Mitä!?! Ei kai siinä nyt mitään helvetin ohjeistusta tarvita, kun printtaa PDF:n siitä vaan. Tiedätköhän sä nyt oikeastaan mistä me puhutaan?

- No, tota noin. Enpä mä nyt oikein ymmärrä näistä asioista yhtään mitään.

- Ja IT-alalla ollaan töissä.

- Niin.

- Voi vittu! Nyt riittää. Meillä on näitä helvetin PDF-tiedostoja ollut vaikka kuinka ja kauan. Ei niissä ole koskaan aikaisemminkaan ollut mitään ongelmia. Ja nyt sitten saatana pitää pitää joku perkelee palaveri aiheesta, josta ei ole mitään syytä pitää mitään palaveria. Ja vain ja ainoastaan sen takia, että sä et viitsi, jaksa ja halua opetella muutamaa kolmikirjaimista yhdistelmää ja mitä ne tarkoittaa.

- No, kun nää asiat ei oikein kuulu mulle.

- Mutta näköjään toisen työajan tuhlaaminen kuuluu. Mulla on kuule parempaakin tekemistä kuin käydä palavereja, jostakin täysin päivänselvistä asioista. Eiks sulla saatana ole mitään muuta tekemistä täällä kun pohtia jotain täysin turhanpäiväisiä yksistäänselvyyksiä?

- Älä nyt suutu, mutta kun ...

- Pää kiinni paviaani. Vittu mä en enää istu tässä saatanan palaverissa minuuttiakaan. Sulla ei ole mitään asiaa ja mitään ongelmaa ei alunperinkään ole ollut. Ainoa ongelma tässä saatanan projektissa olet sinä ja sun pakonomainen tarve pitää joka saatanan kerralla palaveri, kun sun silmien eteen piirtyy yksikin perkeleen kolmikirjaiminen yhdistelmä, jota sä et omaa saatanan laiskuuttas ole jaksanut painaa mielees. Haista vittu! Mä poistun tekemään töitä ...


Ovi pamahtaa kovaa selkäni takana kiinni. Nyt olisi taas tarvetta konetuliaseelle tai muulle erittäin vaaralliselle vempaimelle. Perrrrrrkele!!