Kun kahvi palaa pohjaan

 

keskiviikkona, tammikuuta 07, 2004

mea : Työmoraalista


Taas täällä. Oikeastaan edellä oleva lause kertoo kaiken, mutta tuntisin oloni petturiksi, jos tänne asti joutuisin lukijani vaivaamaan tuon vertaisen vuoksi (lässytykset sikseen, asiaan nainen).

Hektisen työelämäni lukuisista vivahteista nostan pöydälle kammosteltavaksi nämä firmojen eri sisäisiin palveluihin erikoistuneet osastot: esimerkiksi hankintaosaston tehtävänä on hankkia tarvittavat työvälineet edullisesti ja nopeasti. Käytännössä kumpikaan ei pidä paikkaansa. Itse tilaten onnistuisi sekä että, mutta eihän se käy. Ainoa etu hankintaoastossa on se, että puhelinkaupustelijat voi tylysti tyrmätä sanomalla, että meillä on osasto ihan tätä varten, soittelepa sinne.

Se, mikä nyt varsinaisesti pisti pännimään, on, että eräs tilaukseni pitäisi täydentää, mutta koska en tiedä, kuka sen on käsitellyt, en voi käydä raivelista juuri häntä kiinni. Sähköposteihin osastolle (5 kpl) ei kukaan ole vaivautunut vastaamaan, enkä edes tiedä, onko tilaus hoidossa. Kohta rikon sääntökirjaa ja mahdollisesti joitakin asetuksia ja ainakin eettisiä periaatteita, ja tilaan sen itse suoraan.

Jos joku on nähnyt vilahduksen työmoraalista, niin ilmoittelee mulle. Se saattaa olla mun.