Kun kahvi palaa pohjaan

 





torstaina, syyskuuta 08, 2005

Kahvitauolla

Rähmäinen päivän alku venyy lähes yhteentoista ennen kuin virkanainen entyy kahvitauolle. Ikuinen kahvikuppinsa on tiskipöydän reunalla, siihenkö hän sen eilen unohtikin. Pari tuntia painunut musta kahvi näyttää niin mustalta, että virkanainen lorauttaa hanasta vettä sekaan. Pudottaa kuppiin sokeripalan ja hämmentää. Selaa päivän lehteä, hörppää kupistaan ja ajattelee, että uh, onpas makuista. Mutta jatkaa hörppimistään. Kerrankos painunut kahvi maistuu kengänpohjalta.

Virkanainen havahtuu ihmettelemään, miksi pinnalla on kuplia. Mutta eipä ole käyttänyt sokeriakaan aiemmin, ehkä se nyt vaan kuplii, kun hämmensi. Hörppää taas. Maistuu kyllä tällä kertaa muultakin kuin vanhalta pohjalliselta. Jotenkin sitruunaiselta, raikastetulta pohjalliselta.

Työkaveri oli lorauttanut virkanaisen mustanpiintyneeseen kahvikuppiin fairivettä.