Kun kahvi palaa pohjaan

 

torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Toivakan Energian säästökampanja

Kun Toivakan Energia oli vielä vanhoissa ilmastoimattomissa tiloissaan Ahertajanpolulla, valittelivat konttorin naiset jatkuvasti kuumuutta Perkolalle, konttoripäällikölle. Perkola ei kovin mittaviin investointeihin innostunut koskaan ja tämä nyt oli turhimmasta päästä. Jotenkin hän ajatteli, että olisi vähän surkuhupaisaakin, että energiayhtiön konttorissa tuhlattaisiin energiaa moiseen hömpötykseen. Päällikön mitta täyttyi lopulta, kun Sirpa ja Marjakin tulivat asiasta hänelle valittamaan ja ne naiset ei turhasta valita, tiesi Perkola. Tosin, ihan aiheestahan naiset kyseenalaistivat työtehonsa olemattomassa ilmanvaihdossa mutta henkilökuntaa oli paljon ja kaikkia tulisi kohdella samanarvoisesti, ajatteli päällikkö.

Siltä istumalta Perkola kuitenkin päätti ajaa paikalliseen kodintarviketavarataloon ja toi kummallekin naiselle isoimman mahdollisen tuulettimen ja laittoi ne naisten pöydän taakse puhaltamaan niin, että paperit lentelivät.

Perkola meni tietokoneensa ääreen ja naputteli sähköpostiviestin koko henkilökunnalle:

Nythän on niin, että työteho laskee kovassa kuumuudessa työskenneltäessä ja siksi yhtiö on päättänyt investoida yhtiön tärkeimpien henkilöiden työviihtyisyyden lisäämiseksi: Sirpalle ja Marjalle on hankittu erityiset henkilökohtaiset viilentimet, jotta heidän tärkeä työpanoksensa olisi turvattu. Me muut koettakaamme pärjätä miten taidamme ja turhat ihmiset saavannevat käristyäkin kuin palvattavat porsaat. Piste.

Kukaan ei valittanut päätöksestä. Etenkin, kun helle loppui seuraavana päivänä ja Toivakan Energian kulutuspiikki katkesi.