Kun kahvi palaa pohjaan

 

tiistaina, heinäkuuta 22, 2003

Sex on the desk

Ihmisten väliset suhteet, siis seksi- ja ystäväsuhteet, ovat pääasiassa hyviä asioita. Seksisuhteita työpaikalla kuitenkin pidetään hieman arkoina asioina, vaikka ne ovatkin hyvin yleisiä. Seksisuhde työpaikalla on luonnollinen asia: kun ihmiset kohtaavat, ajatellaan ainakin jossain vaiheessa seksiä. Jos työpaikka on mukava ja siellä on mukavia työkavereita, ei seksisuhteilta voida välttyä.

Hyviä esimerkkejä ovat nuorisotyöpaikat. 17-25-vuotiaathan ovat varsinaisia kaneja, joiden ajasta suurin osa menee seksiaktin etsintään, sen odotteluun, siitä puhumiseen tai sen ajatteluun. McDonaldseissahan puhutaan mc-suhteista, mc-häistä ja mc-vauvoista. Tarinan mukaan esimerkiksi Forumin McDonaldsiin piti 90-luvun alussa kutsua sairaanhoitaja antamaan henkilökunnalle seksivalistusta, kun samat pöpöt kiersivät kaikki työntekijät.

Nuorisolle ja kesätöissähän tämä käy, mutta aikuisten ja vakituisessa työssä olevien on oltava harkitsevampia, jos ihmisiltä nyt sitä voi seksin suhteen edes uskottavasti vaatia.

Vaikka en ole pessimisti (vaikka ehkä pitäisi) aloitan luettelemalla huonoja puolia seksisuhteesta työpaikalla:

- Panemalla osaston parhaimman näköistä sihteeriä salaa saat kuunnella koko ajan kavereidesi törkeitä juttuja rakastetustasi. Jos suhde taas on tiedossa, kaverit ovat kateellisia ja katkeria.
- Kyllästyneen ja eroa haviteltavan on oltava valmis kestämään pitkäänkin kestävä ns. closing-aika, koska töissä nyt vaan joutuu olemaan tekemisissä.
- Jos sinut hyljätään, joudut katsomaan kun exäsi puhkeaa uudelleen kukkaan löydettyään paremman kumppanin kuin sinä.
- Jos olet naimisissa ja hairahdat petokseen työkaverin kanssa on mahdollisuus, että puolisosi alkaa epäilemään kasvanutta kiinnostusta puolisosta.

Ja nyt hyviä puolia:

- Firman bileistä onnistuu aina iskemään jonkun.
- Rakastuneena ei tarvitse ikävöidä koko päivää, että taas näkee.
- Salamyhkäisyys luo jännitettä, joka taas piristää päivää.
- Puolisoa pettäessä on tekosyy, miksi rakastetun numero on kännykässä.