Kun kahvi palaa pohjaan

 





tiistaina, heinäkuuta 29, 2003

Tulinen vai mieto?

Aina välillä tulee näitä hetkiä, jolloin oma työpaikka tuntuu siedettävältä.

Kävin syömässä kebabia Makkaratalon Stadin kebab -ravintolassa. Kaikenkarvaisista kebab-hässäköistä nämä ovat mielestäni paremmasta päästä: yleensä siistejä ja ruokaa saa enemmän kuin tarpeeksi.

Makkaratalon toimipiste on aina ollut vähän lämmin, mutta nyt se oli pätsi. Pöydässä vielä istui, mutta tiskin takana, sen pyörivän lihapötkylän vieressä, lämpöä oli varmasti neljäkymmentä astetta.

Surkuttelin myyjätytölle korkeaa lämpötilaa. Myyjä ei jaksanut sen kummemmin vastata, mutta pusersi päälle urhean hymyn. Pöydässä mietin työsuojeluviranomaisille (kai sellaisiakin on?) soittamista. Tai sitten Ilta-Sanomiin, että tulkaa nyt saatana niiden mittarienne kanssa tähän korttelin päähän.

Toisaalta kebab-ravintolan työntekijä ei aja, ainakaan raitiovaunulla, Stokkaa päin. Ehkä siitä ei revitä otsikoita.

En sitten soittanut.