Kun kahvi palaa pohjaan

 

perjantaina, helmikuuta 06, 2004

benrope : Tulokas


Duuniimme tuli uusi työntekijä. Nuori nainen oli viettänyt aamulla peilin edessä aikaa selvästi normaalia enemmän. Meikki oli hartaudella tehty; freesi, ei liian maalattu. Vaatekomeron edessä oli varmasti myös vietetty tovi aikaa, pitää olla huoliteltu, vaan ei turhan virallinen. Housut vai hame? Housut. Haastattelussa oli niin paljon muutakin mietittävää, että hän ei ollut ehtinyt tsekata firman pukeutumisetikettiä. No, tumma on aina varma valinta.

Tulokas saapui toimistoon tietenkin minuutilleen oikeaan aikaan, ensimmäisenä duunipäivänä ei auta myöhästyä. Ainoat tunnistettavat kasvot olivat häntä haastatelleet olleet pomot. Aamukahvilla nainen esiteltiin muille duunareille, minuutissa kättelemään tuli varmaan tusina uutta väsynyttä naamaa. Kättelijöistä kolmasosa unohti tulokkaan nimen välittömästi, kolmasosa katsoi tisseihin, loput ehkä muistivat nimen vielä lounaalla. Nainen yritti muistaa mahdollisimman monta, heti kahvin jälkeen kiirehti kirjoittamaan kaikki muistamansa nimet ylös. Ne hän muisti, jotka olivat tervehtineet daisareita. Olisi sittenkin pitänyt valita se löysempi pusero.

Lounaalla tulokas oli aivan pihalla keskusteluista, mutta yritti silti hymyillä mukana. Sisäpiirin vitsit eivät auenneet, asiakkaat kuulostivat kaskuissa aika pelottavilta tapauksilta. Omaa juttua hän ei uskaltanut aloittaa, eihän noista tiedä mitä ne siitä tykkäisivät.

Iltapäivällä noviisia harmitti, ettei tupakoinut. Röökihuoneessa tunnetusti kerrotaan parhaat juorut, ja siellä porukkaan olisi pääsyt kaikkein nopeimmin sisään. Loppupäivä kului kuivan asiallisessa rutiinien opettelussa, jotka tulokas kirjoitti visusti talteen vihkoonsa. Päivän päätteeksi kymmenkunta sivua oli tuherrettu täyteen muistiinpanoja. Puoliakaan hän ei ehtinyt kynäillä muistiin.

Päivän päättyessä nainen oli unohtanut suurimman osan kerrotusta, ja epäili duunivalintaansa. Loppuviikosta hän päätti pukeutua löysään paitaan ja kireisiin farkkuihin. Loppuisi ainakin tissien tuijottelu.