Kun kahvi palaa pohjaan

 

perjantaina, tammikuuta 30, 2004

Laura : Positiivisia värähtelyjä


Todettakoon, ettei kahvitauolla tarvitse aina vain parantaa maailmaa vaan maailma parantuu joskus itsestäänkin. Kauan odotettu ”Tupakointi kielletty” –kyltti ilmaantui viimein työpaikan ulko-oven edustalle. Paikalla on suojaisa, katettu nurkkaus, joka houkuttelee työsandaaleissa ja sisävaatteissaan värjötteleviä röökaajia enemmän kuin kahdenkymmenen metrin päässä oleva suojaton tupakointipaikka, jonne viime syksynä rakennettiin kissankokoisin kirjaimin paikan tarkoitusta ilmentävä kyltti ja jopa portaat metrin korkuista mäkeä ylös.

Minun puolestani saavat venyttää rauhassa ruokataukoaan, mutta oven edustalla heidän sitä tehdessään ilmastointikoneisto imaisee kaiken savun portaikkoon, jota muiden muassa minä joudun työkseni ravaamaan ylös alas. Tullen siten oikein tehokkaasti hengittäneeksi filtteröimätöntä savua.

Kyltin vaikutukset ovat olleet kiitettävät, ja ilmanlaatu parantunut sata prosenttia. Tosin savuttelijat suhtautuvat edelleenkin ylenkatseella heille osoitettuun tupakointipaikkaan, ja ovat hävinneet näkyvistä tyyten. Ehkä takaovella on houkuttelevampi, suojaisa soppi, jossa ei vielä ole kieltokylttiä.