Kun kahvi palaa pohjaan

 

tiistaina, toukokuuta 04, 2004

mea : Muista johtajaa


Taas pöydälle pudotettiin yksi suosionmittauslomake: "Johtaja X täyttää 50 vuotta. Oheisella lomakkeella voitte halutessanne muistaa X:ää hänen merkkipäivänään." Halutessanne, voi hyvää päivää. Kaikkihan sen tietää, että ei noista luistaa voi. Tai voi, mutta sen saa tuntea seuraavassa kokouksessa nahoissaan. Eläkkeelle- ja poislähtölistat on helpompia, kun poislähtijöiden kostoa ei tarvitse pelätä, eikä ne muutenkaan taida enää niin välittää. Olen satavarma, että jokainen muistettu sankari lukee listat kuitenkin tarkasti läpi, ja ruksaa organisaatiokaavion kanssa, kuka on jättänyt velvollisuutensa täyttämättä. Meneeköhön listat summineen kaikkineen sankarille tiedoksi, luultavasti. Täytynee siis uhtautua taas kerran ja kaivaa kolikot kuoreen.

Eipä häävi alku ole, 5 euroa yhteensä kahdelta alaiselta. Sankarin kannattaisi ovelasti laittaa itse ensimmäiseksi sihteerinsä nimellä pohjaksi vaikka 50 euroa, siitä sitten jokainen voisi arvottaa itsensä. Kukaan itseään kunnioittava johtaja ei kehtaisi laittaa pienempää summaa ja alamaisemmatkin pitkin hampain pyöräyttäisivät 5-10 euroa.

Ja rahalla ostetaan tietenkin taas jotain vitsikästä isokihon harrastuksiin liittyvää jonninjoutavaa tavaraa, joka luovutetaan hampaat koksillaan hymyillen väkinäisesti halaten ja hauskoja puhuen. Ja sitten syödään kakkua. Jospa laitan sen verran kuin kahvi ja pulla maksaa, ei siinä isoa häviötä tule. Ellei sitten jätetä kutsumatta.