Kun kahvi palaa pohjaan

 

keskiviikkona, maaliskuuta 31, 2004

benrope : Kumijalka


Myyntitykki saapui viimeisellä junalla väsyneenä takaisin kotikaupunkiinsa. Paska päivä, asiakaalla menikin pupu pöksyihin ja peruivat lähes satavarman diilin. Pikkutakki alkoi olla jo rytyssä päivän taistoista, miestä väsyttikin julmetusti. Aamulla liikenteeseen ja vasta nyt aamuyöllä takaisin. Kun pääsisi äkkiä nukkumaan. Onneksi on keksitty kumijalka. Laahustavat askeleet veivät kartanovolvon takapenkille.

- Aamuja. Jos pääsisi Duunarikuja kuusberttaan.
- Ookei. Onko reitillä väliä?
- Kyllä sä varmaan paremmin nopeimman reitin tiedät kuin minä
- Joo, vedetään tosta läpi vaan.

Taksi ammahti kuin ammus liikkeelle. Kadulle kiilattuaan kuski alkoi antaa hanaa reippaammin. Nopeusmittari heilahteli keskustassa vajaan kahdeksankympin kohdalla. Missäköhän täältä löytyy turvavyö? Onneksi koko kaupunki on autio, vain muutama taksi näkyi liikenteessä. Punaiset liikennevalot. Kuski jarruttaa, mutta ei täysin pysähdy risteykseen. Auto lipuu hiljalleen kyttäysasemiin kauas valojen ja suojatien tuolle puolen. Millä helvetin hyötyä tuosta nyt oli? Valojen vaihtuessa suhari painaa lusikan pohjaan, korttelin kaahauksen jälkeen päästiin seuraaviin valoihin. Sama lipuminen toistui. Kuski kiroilee.

- Ei näissä ole mitään järkeä polttaa valoja keskellä yötä.
- No ei, kyllä tällä liikenteellä ilmankin pärjäisi. Mutta miksi sä...

Valot vaihtuivat ja wannabe-Räikkönen painoi taas kaasun pohjaan muutamaksi sadaksi metriksi.

- Katso nyt. Täs on t-risteys ja valot päällä! Ei jumalauta, missä niiden aivot oikein on?
- Mmmhhmm.

Onneksi kotiin on enää parin minuutin matka. Loppumatkan pikkukujilla kuski pääsee vapaasti näyttämään osaamistaan. Parkkeerattuja autoja hipoen mies pujottelee pikkuliukkaalla. Kaupparatsu siirtyy vaistomaisesti keskemmälle istumaan. Jos vaikka tulee sivukosketus.

- Hei! Se oli tässä! Ohi meni.

Kuski pistää jarrut pohjaan ja peruuttaa takaisin. Myyntitykki maksaa ja nousee helpottuneena ulos autosta. Volvo syöksähtää diesel karjuen kohti uusia seikkailuja. Luojan kiitos hengissä, miettii kaupparatsu. Vuoteessa mies muistaa unohtaneensa ottaa taksikuitin. Voi paska. Yöllä mies näkee pahoja painajaisia.